MUSEUM OLIJFOLIE


De Familie Turri van Oleificio Cisano Srl. uit Bardolino vervaardigd al sinds de jaren 60 eerlijke olijfolie van de olijven uit het gebied rondom het Gardameer. Dit familiebedrijf is van vader op zoon over gegeaan en wordt nu gevoerd door Flavio Turri en zijn vrouw. Ook het bekende Olijfoliemuseum waar vroeger de eerste olijfolieproductie plaats vondt, bestaat nog steeds in Bardolino. De productie van olijfolie wordt nu gedaan in het gebouw dat in 1986 op steenworpafstand van het museum is gebouwd.


Afbeeldingsresultaat voor oleificio cisano

Oleificio Cisano Srl. uit Bardolino heeft meerdere soorten olijfolieën die komen van de olijven uit de olijfgaarden rondom het welbekende Gardameer.
De meeste olieën hebben een eigen uitgesproken smaak. Deze smaak is afhankelijk van een aantal factoren zoals de zon in de zomer en de kou in de winter. Tevens is de smaak ook afhankelijk van het tijdstip van het plukken en welke olijfsoorten er gebruikt worden.

De eerste olijfolie die geproduceerd wordt is de Museum YELLOW Label. Deze olijfolie wordt gemaakt van groene olijven. De smaak hiervan is zeer aromatische en door het gebruik van deze groene olijven krijgen we een mooie groene en smaakvolle olijfolie

Na het produceren van de Yellow Label volgt de productie van de Museum Black Label. Deze olijfolie wordt gemaakt van een aantal soorten zeer groene olijven uit het Noorden van het Gardameer. 
Door het gebruiken van deze groene olijven ontstaat er een olijfolie met een intens groene kleur.

Eind November is de MUSEUM Red Label aan de beurt. Deze olijfolie wordt gemaakt van zwarte rijpe olijven, voornamelijk van het ras Leccino. Door het gebruiken van dit olijven ras verkrijgen we een zeer milde mooie smaak. Deze milde smaak wordt door vele gebruikers zeer gewaardeerd.

De olijven die door Oleificio Cisano Srl. uit Bardolino gebruikt worden voor het produceren van de olijfolie komen van de olijven uit de olijfgaarden rondom het welbekende Gardameer.

Deze olijven worden nog volgens traditie met de hand geplukt, geraapt en gesorteerd.

foto van Museum.  foto van Museum.  foto van Museum.  foto van Museum.

Na het plukken worden ze door lokale boeren naar de fabriek gebracht om hier vervolgens eerst gecontroleerd en gewassen te worden. Na deze strenge selectie worden de olijven volgens het “koude persing” procedure omgetoverd tot olijfolie. 

Na al deze stappen bent u verzekerd van de beste en eerlijkste olijfolie.Herkomst RED YELLOW en BLACK

Bekijk productenkeyboard_arrow_right

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
IL VERO GUSTO is een onderdeel van WSPM Trading